onsdag 23 mars 2022

Vilken guidning!

Också vi ansvariga förbluffande av precisionen i timingen när vi insåg att vi valt att besöka Karlskrona på den dag på året som är Det nordiska samarbetets dag. De svenska och danska flaggorna hängde sida vid sida på Stortorget där vi började vår guidning i Nils Holgerssons fotspår. 

Vi hade en otroligt kunnig guide som på många olika sätt lyckades binda ihop grundhistorian med vikten av att grannländerna fortsätter ha ha tät kontakt. Dessutom höll hon rundvandringen brinnande aktuell genom att visa hur Karlskrona nyligen levt upp på grund av den ökade beredskapen i landet i stort och de östra hamnstäderna i synnerhet. 

Vår gemensamma historia med både krig och grannsämja belystes på ett ytterst pedagogiskt sätt. Vikten av att lära känna varandra och skapa goda band mellan länderna är naturligtvis alltid ett bärande tema när man bedriver utbyte, men sällan har det känts mer brännande aktuellt än när hon visade upp oss också som ett samarbete som äger rum mellan ett Natoland och ett mer neutralt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar