onsdag 18 maj 2022

Farväl för den här gången, Ringe

Nu avslutar vi vårt besök på Fyn och tar med hela utbytet på besök till huvudstaden. Under veckan vi har varit här har vi lärare hört flera gånger från olika håll att om man är från Fyn så stannar man på Fyn. Våra danska kolleger är nästan mer måna än vi om att eleverna ska få se lite av Köpenhamn och Tivoli eftersom det är en utflykt som inte är själklar för ungdomarna härifrån. 

Vi har haft väldigt fina små korta skolveckor med det svenska och danska gänget och sett många etablera vänsksper som vi tror kommer att bestå. För en del elever har det inte blivit så, men de har knutit an till andra elever på sin egen eller på den andra skolan. Våra svenska elever tar med sig minnen från en vacker och rogivande skolmiljö på landet vid en sjö. Vi har arbetat med en historisk period på många olika sätt, men umgänget har också fått ta stor plats under veckorna. Vi hoppas att många av eleverna träffas igen och att de har fått upp ögonen för en annan region och också att det finns en land där det är möjligt att få till kommunikation åtminstone delvis på sitt eget modersmål. För framtiden tror vi att det är bra att öppna för möjligheten att arbeta och bo också i det grannland som både liknar och skiljer sig mycket åt från Sverige. 

Nu laddar vi för en fin dag på Tivoli under en tid på året då det är som vackrast att besöka nöjesparken. I eftermiddag får alla svenska familjer tillbaka sina ungdomar igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar