fredag 20 januari 2017

Hård idrottskamp

Efter vår sångstund var det dags för idrott. På Nordagerskolen finns det tre olika linjeval; Internationell, Naturvetenskaplig och Idrott. Eleverna som vi besökte hade tagit chansen att utmana idrottsklassen när de hade förstärkning på plats.

Idrottsklassen har rykte om sig att aldrig förlora någonting. Väl på plats blev flickornas kamp fredlig och kort, med blandade lag eftersom våra flickor var ungefär lika ointresserade som deras nya danska flickkompisar.

Herrkampen blev däremot något helt annat. De började med en basketmatch som vanns ganska knappt av danskarna. När det var dags för våra killar att välja sport valde de fotboll. Den här matchen blev allvar fort och det var tydligt att båda lagen satsade på att vinna. När våra killar tog ledningen med en fantastiskt välplacerad frispark blev spelet mycket hårt, inte minst från de frustrerade danskarnas håll. Vårt lag, som nu bara bestod av svenskar spelade bättre och bättre och vann till slut med betryggande 4-0 till idrottsklassens stora ilska. Lyckan var emellertid stor bland vår mottagande klass som jublade över att idrottarna hade blivit satta på plats och som kände sig mycket representerade av sina nya vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar