lördag 21 september 2019

Rundvandring på stan - Fotspor

Vår sista gemensamma dag vigdes åt att de danska eleverna skulle få se Lunds stadskärna innan det var dags att ta tåget och bege sig av hemåt. Vi hade glatt oss åt att väderprognoserna blivit ständigt bättre och i takt med att fredagsmorgonen närmade sig förkunnade 0% risk för nederbörd. Tyvärr var prognosen svår att glädja sig åt när rundturen ändå fick tas under tre timmars ihållande duggregn.

Vi startade hursomhelst på skolan dit de danska eleverna kom med sitt bagage. De svenska eleverna skickades ner i stan på cyklar och de danska eleverna fick åka buss med sina väskor. Vi begav oss till samlingsplatsen Vita scenen i Stadsparken för att lämna bagaget. Därefter gick eleverna iväg i smågrupper. De följde en rutt som Marianne hade lagt ut på appen Fotspor och fick på det sättet lära känna olika platser i centrala Lund.  Eleverna gick bland annat förbi Stortorget som visade sig inte alls vara så fyllt av klimatstrejkare som vi hade trott att det skulle vara.

Efter rundan kom eleverna tillbaka till Stadsparken och fick sig efterlängtade grillade kycklingspett i pitabröd. En av de danska pojkarna utbrast exalterat att det var "rövgott" och en annan med lika stark emfas att "Jeg vil också ha en kantine!". De tycker att det är mycket avundsvärt att våra elever får mat av skolan varje dag, till och med när man befinner sig utanför skolan.

Efter lunch tog vi ett gruppfoto och bestämde oss för att ta oss upp till stationen för att de danska eleverna inte skulle bli ännu blötare innan de satte sig på tåget hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar