tisdag 11 september 2018

Prison Island

Innan lunch läste eleverna en omgång till i sina böcker och sedan var det dags för den av danskarna mycket efterlängtade lunchen. De tyckte att skolmaten var fantastisk och ville aldrig sluta äta. De var imponerade av salladsbuffén och tyckte att det var lyxigt att få ta så mycket knäckebröd man ville. De förstod inte alls de omdömen som de hade fått höra av de svenska eleverna.

Efter lunch begav vi oss ut i regnet mot Malmö. Som om vi bokat den var bussen i stort sett helt tom, och den bussolycka vi hört om på motorvägen sinkade oss inte alls.


Väl i Malmö fick de blandade lagen äran att välja namn, något som resulterade i så skilda saer som "Cool carrots", "Fighters", "The winning slaughters"  och "Watermelons". Sedan tillbringade lagen två timmar i olika celler. De fick prova klurigheter, musiklystning, precisionsarbete och straffar bland mycket, mycket annat. Mycket roligt var det att befinna sig i korridoren mellan cellerna och höra dunsarna, skratten och svordomarna på olika språk. Vi hade också sån tur att vi fick hjälpa till i några av cellerna. Eleverna kom ut svettiga och trötta, och de sista lagen slogs till sista minuten då "Cool carrots" avgick med segern. Samarbetsövningarna gjorde att eleverna såg varandra i ett nytt ljus. Det faktum att vi har i huvudsak flickor från årskurs åtta och pojkar från årskurs nio med i utbytet gjorde Att vi hade roliga lag och spännande möten, även inom den svenska grupper med gott om elever som nog aldrig dittills pratat med varandra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar