måndag 10 september 2018

Speed-dating

Efter förseningar och förvirring var de äntligen på plats. Lund drog på charmsmilet och släppte ner lite sol lagom till våra danska vänner äntrade skolgården. Väl på plats var det dags att lära känna varandra. Amfiteatern var skådeplats för elevernas första trevande möten. Den runda formen och nivåskillnaderna gjorde mötena lätta och det var härligt att se hur snabbt eleverna fick kontakt med varandra. Det blev en rejäl blandning av svenska, engelska och danska och en stor portion ny ordkunskap.

För att ha några fördomar som skulle raderas till utbytets slut försökte vi oss sedan på en övning där de skulle värda vad de hade för fördomsfulla tankar om det andra landet. På gott och ont fanns det ytterst få sådana fördomar, och nästan alla handlade om vad vi äter. Köttbullar och pölse, löd domen på förhand, och många tyckte nog att det stämde.

Den första mycket korta skoldagen avslutades med att eleverna visade upp skolan för besökarna. Några tyckte att fotboll på Amfiteatern var det allra mest typiska att visa upp.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar