söndag 9 september 2018

Snart är de på väg

Imorgon, måndagen den 10/9, få vi för första gången besök av elever från den vänskola vi har haft ganska länge. Den ligger utanför Odense i den lilla byn Ringe. De som sätter sig på tåget för att besöka oss imorgon är klass 8IT (internationell inriktning) och de besöker en elevgrupp som i huvudsak består av elever i årskurs åtta. De har också benäget bistånd av några stycken elever i årskurs nio.

Veckan kommer att bedrivas på svenska/danska och engelska. Eleverna ska få läsa en bok på sitt grannspråk och diskutera den, de kommer gå en guidad rundtur och få reda på mer om vår gemensamma blodiga historia, de kommer att få lösa uppgifter tillsammans på Prison Island, baka och musicera ihop.

Det har varit roligt att höra eleverna prata om sina nya vänner de gångna veckorna och höra vad de ser framemot och vad de danska eleverna undrar över.

Nu laddar vi upp för en rolig, kreativ vecka med massor av nya kontakter, rivna språkbarriärer och omkullkastade fördomar. Följ oss gärna den här veckan och vecka 43 på besök i Danmark!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar