onsdag 24 oktober 2018


Dag två i Ringe tillbringades i skolan och i klass 8GG´s klassrum. Eleverna arbetade under förmiddagen med värderingsövningar. De fick fundera kring frågor som är det ok med skoluniform, är killar smartare än tjejer, kör tjejer bättre bil? Hur skulle de förhålla sig till att hjälpa olika typer av människor i olika sammanhang, hjälper vi lättare en gravid kvinna än en jämnårig som blir påhoppad av ett gäng killar. Många kloka tankar och funderingar förhandlades mellan de danska och svenska eleverna. 


Klassrummen är som sagt baracker i väntan på att deras ordinarie klassrum ska bli färdig renoverade. För att stimulera eleverna under deras raster fanns mängder av olika brädspel att tillgå. Givetvis var våra elever snabba på att spela lite spel under rasten, vissa med vinst andra med en frustration av att bli av med alla sina pengar. 


När det var dags för lunch plockades den medhavda matsäcken fram, en stor skillnad från Sverige där vi serverar varm skolmat varje dag. Här åt de flesta mackor och någon frukt. Antingen satt man kvar i klassrummet och åt eller gick man ner på byen för att köpte sig något att äta. Deras lunchtid är 30 minuter alla dagar. 

Lektionen efter lunch gick liksom förmiddagen i funderingarnas tecken, denna gång kopplat till "Om det var krig i Norden" De fick lyssna sången om Loke, om hur det skulle vara att behöva fly från Sverige. Låten berörde och eleverna hade än en gång kloka tankar och funderingar kring punkten om att fly. Eleverna fick avsluta dagen med att spela spelet, Mot alla odds. Ett spel som handlar om att vara på flykt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar