torsdag 25 oktober 2018

Om det var krig i Norden

Som ni ser har eleverna tagit chansen att blogga lite idag, för att ge er lite annorlunda bilder än dem vi lärare ser. Vi vill dock också berätta om några olika hållpunkter under dagen.

Vi började dagen med att återknyta till boken vi bekantade oss med i Lund. Där läste eleverna den "på fel språk" och tittade med hjälp av den på skillnaderna mellan språken. Idag började vi med högläsning i olika språk för att alla skulle få koll på hela berättelsen. När vi hade läst boken och kommenterat innehållet och upplägget började eleverna sina förberedelser inför rollspelet. Många var förberedda sedan innan, men de lade också till många karaktärsdrag under förberedelserna. Det var mycket roligt att höra hur eleverna entusiastiskt broderade upp tänkta scener.

Efter en kort rast möttes de olika karaktärerna från de olika länderna. Det uppstod många problem med våra gränspoliser, flyktingsmugglare och undergroundbloggare. Familjerna på flykt stötte på många problem, skapade av den mycket bestämde diktatorn. Det vore synd att säga att slutet blev lyckligt, men det rädde djup koncentration och samarbete mellan eleverna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar