måndag 22 oktober 2018

Rundtur på skolan och i byn

När vi kom till Ringe möttes vi av vår vänklass på stationen. Det var härligt att se mötena mellan de nya vännerna som saknat varandra. Vi leddes genom strålande sol till deras skola som ligger mycket naturskönt vid Ringesjön. I år är högstadiets lokaler flyttade tvärsöver gatan till barackbyggnader placerade på en campingplats. Lite trångbodda känner de sig, men de är glada över att internet numera fungerar i de nya lokalerna. Om ett år ser vi fram emot att hela skolan ska vara ombyggd och i toppskick.

Väl i Ringe visade den danska ungdomarna oss runt på skolan. Vi och eleverna förbluffades i vanlig ordning över hur roliga klassrum och lärandemiljöer de yngre eleverna på skolan har tillgång till. Snart är det dags också för högstadiet att få en uppdaterad version av sina miljöer.

Efter att ha sett skolan var det dags för geocaching i byn. Vi lärare gick också omkring och njöt av dagen, av bymiljön och av de uppdrag eleverna hade tillsammans. Som tidigare år var besöket på biblioteket roligast eftersom de har så mycket fantastisk utklädningsmaterial att erbjuda. Våra stora tonåringar blev barn på nytt och hade mycket kul tillsammans.

Sedan var det dags att hitta rätt skolbuss och åka hem och bekanta sig med hela sin värdfamilj.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar